Algemeen - Doelen - Voordelen


SVDB2 (SVDB kwadraat) is een jong bedrijf, opgericht op 3 maart 2012. Speciaal voor dierenarts-ondernemers opgericht wordt advies gegeven aan practici maar ook non-veterinaire ondernemers op verschillende gebieden. Een aantal voorbeelden hiervan:
  • ondernemerschap en een bedrijf starten
  • inzicht in praktijk financieŽn
  • prijsstellingen
  • bedrijfsstrategie
Ondanks het jonge karakter van SVDB2 is veel zorg besteed aan de producten en zat het bedrijf al enkele jaren in de pijplijn. Uit persoonlijke interesse kwam een toename van economische kennis, die in SVDB2 een uitlaatklep heeft gevonden samen met de passie voor diergeneeskunde.

Een betrouwbare partner vinden om mee te praten over uw onderneming/bedrijf is bij deze gelukt. Omdat SVDB2 een eenmanszaak is kunt u altijd rekenen op persoonlijk contact dat te alle tijden vertrouwelijk zal zijn. Het is mijn doel om veterinaire praktijken beter te laten functioneren en een duurzame werkvorm te bereiken. De producten die SVDB2 levert zijn dan ook direct gekoppeld aan een betere praktijkvoering. De combinatie van gevoel en feiten staat voorop: Uw onderneming is ook uw onderneming, die u met passie heeft opgezet en leidt. Emotie niet laten meespelen in uw beslissingen is dan ook onzin binnen de filosofie van SVDB2. Maar een gedegen keuze kunt u pas maken als u inzicht hebt in de daadwerkelijke situatie.
    Bijvoorbeeld: Wat is voor u de kostprijs van een rŲntgenfoto bij aanschaf van het apparaat?
Voor u is dit van belang als ondernemer voor uw winst. Als u verlies zou maken zal een strikte adviseur u afraden het apparaat aan te schaffen, maar wat nu als de verliezen meevallen? Dan weegt het plezier in uw werk door de uitdagingen die het apparaat biedt mogelijk op tegen de kosten. De kosten zouden zelfs als algemene reklame kunnen worden gerekend.

Dat is de filosofie van SVDB2 Genieten van uw onderneming. Zorgeloos door gedegen kennis en onderbouwing.


SVDB2 is het geesteskind van Simon van de Berg: "Ik heb altijd de drive gehad mezelf wegwijs te maken in het ondernemerschap. Op dat vlak heb ik tevens initiatief getoond door het ontwikkelen en oprichten van zowel KnuffelkoeTrees.nl (2010) en Scorpei.com (2006). Beide websites zijn gericht op het helpen van andere studenten/geÔnteresseerden. Ik miste een goede studiehulp, gedegen review site en onafhankelijk doch professioneel platform waardoor ik bij alle twee deze zelf heb ontwikkeld en gelanceerd.

Al vroeg in mijn jeugd was mijn passie voor dieren duidelijk, zoals bij vrijwel elke dierenarts / student. Ook mijn passie voor ondernemen en organiseren openbaarde zich al op de middelbare school. Daar heb ik een commissie opgericht en voorgezeten, en 4 jaar in de evenementen commissie plaatsgenomen. Na het behalen van het VWO diploma op Gymnasium Beekvliet heb ik het geluk gehad in een keer ingeloot te worden in 2008 voor mijn droomstudie. Daar ging alles voorspoedig en heb ik me vrijwel direct geÔnteresseerd voor de economische en managementkant van ons vak. Daardoor volg ik / heb ik gevolgd: Inleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de faculteit Recht Economie Bestuur en Organisatie en Economische Beginselen in de Diergeneeskunde aan de faculteit Diergeneeskunde. Tegelijk heb ik mijn theses uitgevoerd: "Prijselasticiteit binnen de diergeneeskunde". Voor mijn master thesis heb ik een kostprijsmodel ontwikkeld voor de veterinaire praktijk.

Ik ben pro-aktief en sociaal. Een mooi voorbeeld hiervan is de publicatie van mijn thesis waar ik mij sterk voor gemaakt heb. Gezien de onbekenheid van prijselasticiteit binnen de diergeneeskunde vond ik dat ik moest zorgen dat mijn theorieŽn en verzamelde informatie vrij beschikbaar moest zijn. Na mij aktief in te zetten is in juli 2011 een kort artikel verschenen in het Tijdschrift voor Diergeneeskunde.

Deze passies zijn samengekomen in SVDB2, om zo een plaats te geven aan mijn motivatie. Graag ben ik u van dienst!"