Bachelor thesis: Price elasticity of demand in veterinary medicine


Gezien er slechts weinig informatie beschikbaar is binnen het veterinaire vakgebied wat betreft economische theorie, levert mijn thesis een begrijpelijke review over: vraag en aanbod en (punt) prijselasiciteit (van de vraag). In mijn onderzoek wordt duidelijk wat precies verstaan wordt onder prijselasticiteit en hoe men deze voor uw producten zou kunnen bepalen. Ook welke prijselasticiteiten vaak binnen de praktijk zouden kunnen worden gehanteerd komt aan bod.

In deze thesis wordt een methode voorgesteld die elke practicus en ondernemer in staat stelt om tijdens zijn werk toe te passen. Tegelijk wordt hiervan de zin en onzin bediscussieerd, concluderend dat prijselasticiteit een handige tool is bij het beslissen over investeringen, reclame en prijsveranderingen.

Mijn thesis is geschreven in het Engels. U kunt altijd mijn verkorte artikel opzoeken in het TvD. Mocht u deze niet meer tot u beschikking hebben kan ik u een (digitale) kopie daarvan doen toekomen, deze is echter qua inhoud sterk beperkt. In de originele thesis is gebruik gemaakt van veel grafieken, echter het kan zijn dat sommige delen u onduidelijk zijn. Het staat u altijd vrij om contact met mij op te nemen. Ik sta u graag persoonlijk te woord!

Voordat u dit bestand download zou ik graag de volgende gegevens van u noteren.
Uiteraard worden deze met zorg behandeld en niet gedeeld met derden.

    Uw naam:
    Uw E-mail adres:
    Reden van download / Hoe komt u bij SVDB2: