Praktisch: Paard


Hieronder kunt u de PDF downloaden van Praktisch Paard. Bewust heb ik deze kosteloos online geplaatst. Ik ben van mening dat kennis gedeeld moet worden. Immers alleen zo kan de beste zorg, snelste vooruitgang, maar ook de beste vorm van samenwerking bereikt worden. Het aanbieden van dit schrijven draagt hier aan bij. Mocht u echter graag een handzame geprinte versie willen ontvangen, kunt u mij hiervoor een e-mail sturen. Ook eventuele vragen of opmerkingen hoor ik graag van u!

Het doel van 'Praktisch' is om een kort, behapbaar overzicht te geven van alles ‘paard’. Een snelle herintroductie in het vakgebied waar een gemiddelde (gezelschapsdierenarts) niet snel mee te maken krijgt. Echter binnen de grenzen van de algemene bevoegdheid is (beperkte) kennis van deze diersoort en diens eigenaardigheden belangrijk te bezitten.

Gezien de frequentie waarmee de paardeneigenaar de gezelschapsdierenarts bezoekt (voor diens huisdieren) is het voor de koffietafel handig kennis van deze dieren te hebben. Echter ook in spoedgevallen moeten paarden kunnen worden behandeld of klaargemaakt voor transport. Binnen het curriculum Bachelor / Master is dan ook deze diersoort opgenomen. Echter er is slechts beperkt tijd gemaakt (5 weken) binnen de Master fase en vaak is kennis in de Bachelor fase niet blijven hangen of als minder relevant ervaren. Ik hoop dat met dit document vanuit de eindtermen Bachelor / Master (en eigen ervaringen) een basaal handvat te geven om snel kennis te reactiveren.

Wanneer u hieronder op verzenden klikt krijgt u een download link om Praktisch Paard als PDF te downloaden.

Voordat u dit bestand download zou ik graag de volgende gegevens van u noteren.
Uiteraard worden deze met zorg behandeld en niet gedeeld met derden.

    Uw naam:
    Uw E-mail adres:
    Reden van download / Hoe komt u bij SVDB2: