Kostprijsberekening voor uw praktijk


Vaak ontbreekt het in de praktijk aan cijfers, in ieder geval wanneer het praktijkmanagement betreft. Hierdoor kan het lastig zijn goed inzicht te krijgen in zaken als uw winst, kostprijs of declarabiliteit. Wetenschappelijke informatie over deze onderwerpen ontbreekt ook vaak, zeker binnen de diergeneeskunde. De consequentie is dat vaak onnodig weinig met deze onderwerpen gedaan wordt waardoor rust, plezier en winst blijven liggen.

presentatie kostprijsmodel Bij onderzoek aan de universiteit Utrecht voor mijn master diergeneeskunde heb ik speciaal voor de diergeneeskundige praktijk een kostprijsberekening ontwikkeld, zowel gemengd als toegespitst per diergroepering (LH, GD en Paard). Mijn master thesis hierover is hier beschikbaar voor download. Tevens kunt u mijn presentatie over deze thesis hier bekijken of downloaden (opent in een nieuw venster).-Online
Aan de hand van het onderzoek heb ik mijn online kostprijs calculator ontwikkeld. Deze kunt u geheel vrijblijvend en kosteloos gebruiken om meer inzicht te krijgen in uw praktijk financiŽn en de opbouw van kostprijs. Het bij de hand hebben van een recente jaarrekening is sterk aan te raden. De uitgerekende kostprijs en diens opbouw kunt u met de calculator opslaan als .pdf bestand. Zo kunt u zelf de prijzen voor uw praktijk berekenen.

-Flexibel
Wilt u meer mogelijkheden en flexibiliteit en daarnaast alle gegevens die u invoert kunnen opslaan? Dan is mijn kostencalculator ook beschikbaar in excel formaat. Samen met de meegeleverde handleiding kunt u gemakkelijk schattingen en onzekerheden opvangen. Daarnaast is het bestand ook offline te gebruiken en op mobiele apparaten zoals een laptop, iPad of -Phone en Android. Klik hier voor meer informatie over de calculator-excel.

-Goed geregeld
Bent u echter niet aan het wachten op veel werk en complexe berekeningen kan ik voor u uw kostprijzen berekenen. Hierbij voer ik de berekeningen uit en kom ik bij u langs om de resultaten door te spreken. Zo krijgt u gemakkelijk en snel inzicht in kostprijs. Daarnaast geef ik advies over wat u met deze resultaten kunt doen. Vanzelfsprekend krijgt u de resultaten van de berekeningen inclusief complete excel. Meer informatie kunt u hier lezen.